Anotacions pel post-confinament

 

Pel que ens diu l’experiència, ens resulta molt fàcil oblidar-nos de certs aprenentatges quan “el mal” ja ha passat. Com quan després d’una gastroenteritis et dius que a partir d’ara menjaràs millor, o quan després d’aprovar un examen amb nota justa et dius que a la propera estudiaràs més, o quan després d’una relació de parella on hi has dipositat tota la teva confiança de manera prematura et dius que ja no ho tornaràs a fer… Hi ha rutines o maneres de fer que tenim molt instaurades i que, quan no hi parem atenció, es tornen a activar de manera automàtica i instantània. És per això que et proposo fer un diari, o una llista, o una llibreta d’anotacions de totes aquelles coses que estiguis aprenent, de totes aquelles coses de les que te n’adonis o en prenguis consciència, d’aquesta mirada que tens ara gràcies a estar confinat/da. Seran una porta que deixaràs oberta per a l’etapa del post-confinament, per a que puguis accedir a aquest coneixement, a aquestes sensacions, a aquest aprenentatge intern que ara veus tan clar, però que amb la rutina es pot esvair fàcilment.

  • Sóc capaç d’estar sol/a sense necessitar recórrer a fer una birra amb amics.
  • Puc no estar sempre a tot arreu, sóc prescindible, i puc prescindir de fer coses per a poder dir que les he fet.
  • Sé gaudir de la vida també quan no és intensa; intensitat no és sinònim de millor.
  • Gaudeixo mirant per la finestra assaborint el cafè del matí.
  • He descobert que m’agrada estar en silenci!

La teva llista et servirà per a accedir als aprenentatges que t’endús d’aquest període i mirar com integrar-los a les rutines ja conegudes quan tornem a la vida “de sempre”. El confinament, al cap i a la fi, haurà deixat empremta. També de coses que sumen.