Lectures recomanades

Aquest llibre parla de les dones, d’una part que, moltes de nosaltres, en algun moment de la nostra vida, hem tingut o tenim apagada. Parla de la saviesa femenina, de la nostra part més instintiva, de la força i de la nostra capacitat creativa. A través de diversos contes de fades i altres relats, l’autora ens va desgranant els seus significats i ens aporta uns coneixements que no et deixaran indiferent, convidan-te a la reflexió i a mirar al teu interior.

41ImP4oRPzL

Aquest llibre del mestre zen, poeta, activista per la pau i autor de varis llibres, Thich Nhat Hanh, és un exemplar per a llegir poc a poc i donar-nos temps per a assaborir els coneixements que ens transmet i mirar de quina manera ens encaixen en la nostra manera de veure i d’explicar-nos les coses. Parla de l’ESPIRITUALITAT no com a sinònim de religió, sinó com a camí per a generar felicitat, amor i comprensió a fi que puguem viure profundament cada instant de vida.

Como llegar a ser un adulto

Aquest llibre és un manual sobre com integrar els canvis que suposa passar de la juventut fins a l’adultesa. Ofreix un seguit de temes per a reflexionar, fent un camí pel treball personal, després pel món de les relacions, i finalment per la integració. Contempla tant la salut psicològica (basant-se amb la responsabilitat) com també la consciència espiritual (entenent com a espiritual el respondre afirmativament a allò que ens porta la vida sense aferrarnos a res més que a l’aquí i ara).

Si t’hi animes, fes-ho amb calma per a donar-te temps de reflexió, discussió i digestió! Bona lectura!

el buit

Aquest llibre està especialment recomanat pels adolescents. Ens ofereix una manera clara, visual i planera de veure el buit que podem sentir davant la pèrdua de coses o persones importants a la nostra vida. Ens acompanya per un viatge d’imatges que mostren aquest sentiment tan íntim i, de vegades, tan difícil d’expressar. D’altra banda ens ajuda a posar-hi paraules i ens convida a la reflexió, ja sigui de manera individual com amb les persones amb qui l’estiguem mirant.

Em fa especial il·lusió recomanar-lo perquè a mi me’l va recomanar una noia adolescent i em va encantar. Moltes gràcies!

ansie

Aquest llibre és molt recomanable per a persones que estan en processos d’ansietat i se senten desorientades i angoixades. Exposa de manera molt clara què és l’ansietat, com funciona, i ofereix recursos pràctics per a afrontar-la. Una lectura que pot donar uns primers auxilis útils per a fer front a l’ansietat.

educar

Aquest llibre va dirigit a  totes aquelles persones interessades en el món de l’educació: pares, mares, avis, tietes, mestres, educadors, etc. L’autora ens convida a mirar COM estem educant als nostres infants i a reflexionar-hi, a observar les contradiccions que ens trobem en la societat en la que estem i com, aquesta, marca també les dinàmiques educatives. No dóna cap fórmula màgica, sinó que ens obre un debat (individual o col·lectiu) perquè cadascú prengui consciència i es responsabilitzi de l’educació que està exercint.

Antoni_Zentner_las_4_emociones_web

Es tracta d’un llibre impregnat d’emocions que mostra què són, què signifiquen, per a què serveixen, d’on venen i on ens porten, quina és la seva expressió neuròtica i aquella més “sana”, la influència de les creences personals i quina és la seva dimensió social. Explicat d’una manera clara i planera el fa accessible per a qualsevol lector interessat en el món de les emocions.