Lectures recomanades

El gran mestre budista Thich Nhat Hanh ens ofereix una lectura que ens convida a la meditació sense ser-ne conscients. La manera com expressa la seva saviesa i les pràctiques que proposa ens acompanyen a baixar el ritme i connectar amb la placidesa, la quietud, el silenci, la comprensió, la compassió i la contemplació.


Aquest llibre de John Bradshaw és una invitació de l’autor a fer un procés d’introspecció molt profund entorn a la ferida emocional infantil i el treball amb el nen/a interior que totes i tots tenim dins. Inclou propostes d’exercicis, meditacions, qüestionaris, etc. per tal d’anar descobrint, endreçant i integrant part d’aquest procés vital que ens ha marcat i ens segueix marcant en la nostra vida. Cal donar-li temps i llegir-lo sense pressa.


Aquest llibre d’Irvin D. Yalom és un regal que ens fa l’autor a totes aquelles persones que treballin en el món de la psicoteràpia. Considerat una de les figures més destacables en el camp de la psicoteràpia, després de 45 anys de pràctica professional, ens parla de diversos àmbits i aspectes que conformen la teràpia, exposant recursos, qüestionaments i recomanacions que poden servir al lector com una guia i font d’introspecció per a la pràctica terapèutica.


Aquest llibre, escrit per Deepak Chopra, un dels principals difusors de la filosofia oriental en el món occidental, és una bona porta d’entrada en el món espiritual. Ens ofereix un compendi de teoria, exercicis pràctics per a fer a casa, meditacions, etc. que ens permeten anar-nos endinsant en el món de les sincronicitats, veient què podem aportar per anar aconseguint els propòsits que ens anem posant a la nostra vida.

Et recomano fer una lectura pausada, i buscar els espais per a fer les propostes que et va fent al llarg del llibre.


En aquest llibre, Joan Garriga, psicòleg, terapeuta i formador en constel·lacions familiars, ens exposa diferents maneres de ser una parella, aspectes a cuidar i a tenir en compte, aspectes per a reflexionar i així poder tenir una mirada introspectiva i vers la relació construïda amb la parella.

No cal tenir parella mentre fem aquesta lectura, ja que també és una bona manera per a preguntar-nos el que volem o necessitem per a tenir una relació de parella saludable.


La psicòloga experta en educació i salut sexual, escriptora i divulgadora Anna Salvia, ens regala en aquest llibre una mirada ben àmplia del procés cíclic de la menstruació femenina. Amb moltes il·lustracions i gràfiques, en detalla coneixements biològics i psicològics que t’ajudaran a entendre què passa en cada fase del cicle. D’altra banda, et proporciona tota una sèrie de material per tal que investiguis el teu propi cicle, i a mesura que el vagis entenent i reconeixent, puguis cuidar-te i posar-te’l a favor del teu benestar.


Ramon Riera (psiquiatre i psicoterapeuta psicoanalític relacional) ens planteja a través del 50 històries de personatges famosos, un recorregut històric de com hem anat evolucionant filogenèticament (a nivell d’espècie) en relació a les emocions, als valors i al sentit de la vida. No només rebem el cognom i alguns trets físics dels nostres pares i mares, sinó que també en rebem un llegat emocional.

És una lectura molt fresca que et despertarà constantment la curiositat!


Aquest llibre parla de les dones, d’una part que, moltes de nosaltres, en algun moment de la nostra vida, hem tingut o tenim apagada. Parla de la saviesa femenina, de la nostra part més instintiva, de la força i de la nostra capacitat creativa. A través de diversos contes de fades i altres relats, l’autora ens va desgranant els seus significats i ens aporta uns coneixements que no et deixaran indiferent, convidan-te a la reflexió i a mirar al teu interior.


41ImP4oRPzL

Aquest llibre del mestre zen, poeta, activista per la pau i autor de varis llibres, Thich Nhat Hanh, és un exemplar per a llegir poc a poc i donar-nos temps per a assaborir els coneixements que ens transmet i mirar de quina manera ens encaixen en la nostra manera de veure i d’explicar-nos les coses. Parla de l’ESPIRITUALITAT no com a sinònim de religió, sinó com a camí per a generar felicitat, amor i comprensió a fi que puguem viure profundament cada instant de vida.


Como llegar a ser un adulto

Aquest llibre és un manual sobre com integrar els canvis que suposa passar de la juventut fins a l’adultesa. Ofreix un seguit de temes per a reflexionar, fent un camí pel treball personal, després pel món de les relacions, i finalment per la integració. Contempla tant la salut psicològica (basant-se amb la responsabilitat) com també la consciència espiritual (entenent com a espiritual el respondre afirmativament a allò que ens porta la vida sense aferrarnos a res més que a l’aquí i ara).

Si t’hi animes, fes-ho amb calma per a donar-te temps de reflexió, discussió i digestió! Bona lectura!


Aquest llibre està especialment recomanat pels adolescents. Ens ofereix una manera clara, visual i planera de veure el buit que podem sentir davant la pèrdua de coses o persones importants a la nostra vida. Ens acompanya per un viatge d’imatges que mostren aquest sentiment tan íntim i, de vegades, tan difícil d’expressar. D’altra banda ens ajuda a posar-hi paraules i ens convida a la reflexió, ja sigui de manera individual com amb les persones amb qui l’estiguem mirant.

Em fa especial il·lusió recomanar-lo perquè a mi me’l va recomanar una noia adolescent i em va encantar. Moltes gràcies!


ansie

Aquest llibre és molt recomanable per a persones que estan en processos d’ansietat i se senten desorientades i angoixades. Exposa de manera molt clara què és l’ansietat, com funciona, i ofereix recursos pràctics per a afrontar-la. Una lectura que pot donar uns primers auxilis útils per a fer front a l’ansietat.


educar

Aquest llibre va dirigit a  totes aquelles persones interessades en el món de l’educació: pares, mares, avis, tietes, mestres, educadors, etc. L’autora ens convida a mirar COM estem educant als nostres infants i a reflexionar-hi, a observar les contradiccions que ens trobem en la societat en la que estem i com, aquesta, marca també les dinàmiques educatives. No dóna cap fórmula màgica, sinó que ens obre un debat (individual o col·lectiu) perquè cadascú prengui consciència i es responsabilitzi de l’educació que està exercint.


Antoni_Zentner_las_4_emociones_web

Es tracta d’un llibre impregnat d’emocions que mostra què són, què signifiquen, per a què serveixen, d’on venen i on ens porten, quina és la seva expressió neuròtica i aquella més “sana”, la influència de les creences personals i quina és la seva dimensió social. Explicat d’una manera clara i planera el fa accessible per a qualsevol lector interessat en el món de les emocions.